Medewerkers werven in vakantietijd, waarom niet?

Terwijl de zomerzon schijnt en veel mensen genieten van hun welverdiende vakantie, zou je denken dat de wervingsactiviteiten wel even op een laag pitje gezet kunnen worden. Maar niets is minder waar! Juist in deze periode liggen er verrassende kansen voor bedrijven om nieuw talent aan te trekken. Waarom kan de vakantieperiode een slim moment zijn voor werving en hoe kun je dit optimaal benutten?

Drie redenen om actief te blijven werven in de zomer:

  1. Er is minder concurrentie: Veel bedrijven schroeven hun wervingsinspanningen terug tijdens de vakantieperiode, waardoor jouw vacatures meer opvallen en je minder concurrentie hebt van andere werkgevers.
  2. Kandidaten hebben meer tijd en aandacht: Mensen hebben over het algemeen meer tijd om vacatures te bekijken en sollicitaties voor te bereiden tijdens hun vakantie. Ze zijn vaak meer ontspannen en open voor nieuwe mogelijkheden.
  3. Je hebt een hogere kans op engagement: Doordat er minder vacatures worden geplaatst, is de kans groter dat jouw berichten op sociale media en andere wervingskanalen worden gezien en gedeeld.

Wat kun je doen?

  • Je kunt je richten op specifieke doelgroepen: Denk na over welke doelgroepen je wilt bereiken en pas je wervingsboodschap daarop aan. Benadruk bijvoorbeeld de flexibiliteit en work-life balance die je bedrijf biedt, wat extra aantrekkelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privé. Een thema waar mensen zich in deze periode vaak op bezinnen.
  • Gebruik wervingskanalen creatief om de doelgroep te blijven bereiken en sluit in je boodschap aan bij thema’s van de vakantieperiode.
  • Biedt een snelle en efficiënte sollicitatieprocedure: Zorg ervoor dat kandidaten snel en gemakkelijk (online) kunnen solliciteren en geef ze snel feedback.

De vakantieperiode is misschien niet voor iedereen de meest voor de hand liggende tijd om te werven, maar het biedt wel degelijk mooie kansen. Door proactief te zijn, je online aanwezigheid te optimaliseren en diverse wervingskanalen in te zetten, kun je juist in deze periode nieuw talent aantrekken en je positionering als potentiële werkgever versterken.

Over de auteur:

Marc Viëtor is Managing Partner bij TalentIn. Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche helpt zijn expertise organisaties bij het opstellen en uitvoeren van hun personeelsstrategie, waarbij hij ervoor zorgt dat datgene wat is ontworpen ook echt kan worden geïmplementeerd.

TalentIn heeft ruime nationale en internationale ervaring met het ontwikkelen en verbeteren van strategieën voor de werving van uw vast en tijdelijk personeel inclusief de achterliggende technologieën. We weten hoe deze strategieën met succes kunnen wordenontworpen en geïmplementeerd. Wij adviseren, maar kunnen ook praktische ondersteuning bieden. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak via www.talentin.eu, info@talentin.eu of +31 10 307 54 22

Share our blog

Recent posts

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By using our website you agree to  our cookie policy.